Welkom op de website van Broodbakker Simon Meijssen


De lekkerste croissant

03-06-14 12:12

Amstel Oost testte croissants.
"Je proeft de passie." De jury moet zich bij het openbaren van de einduitslag bedwingen niet in flauwe woordspelingen uit te barsten. Bakken met Passie, de bakkerij van hofleverancier Simon Meijssen met als missie 'het lekkerste brood en banket maken', heeft zich uitgeleefd op haar croissant.… De kleine croissant is fraai gevouwen, recht van vorm en enigszins donkerbruin van kleur.… Bij het afscheuren kruimelt de croissant overtuigend. De smaak is zacht, je proeft overduidelijk de roomboter. "Geen twijfel mogelijk, deze is echt het allerlekkerst," concludeert de jury unaniem. Om het eindoordeel te onderstrepen verdwijnen de laatste resten Bakken met Passie croissant razendsnel van het testbord. "We gaan er nog een halen," stelt de jury.

Posted in category-1 By Simon Meijssen

In het Parool tippen Amsterdammers hun favoriete broodje. Lisa (23) tipte onze ham-kaas croissant. 'Lisa's ouders wonen al haar hele leven om de hoek bij bakker Simon Meijssen, en vanaf het moment dat ze als middelbare scholier haar eigen lunch mocht kopen, deed ze dat bij de bakker; in de vorm van de lekkerste ham-kaas croissant van de stad. "Hij is zó lekker! Lekker veel ham en kaas, zowel binnenin als over de croissant heen, waardoor hij knapperig en zacht tegelijk is - de perfect balans"

Inmiddels woont ze niet meer in de buurt, maar fietst ze regelmatig om via het Museumkwartier om maar een croissant te kunnen scoren. "Ze kunnen hem voor je opwarmen, en dan kun je hem heerlijk buiten op een bankje opeten… hij is echt niet te vegrelijken met andere croissants. Hij is veel verser, veel groter en véél lekkerder!"'

Posted in category-2 By Marlies Deen

Hofleverancier

29-03-13 18:11

Als eerste bakker in Amsterdam mag Simon Meijssen, bakker sinds 1910, zich hofleverancier noemen. Op 28 maart 2013 reikte locoburgemeester Carolien Gehrels dit bijzondere predicaat uit bij de winkel in de Albert Cuypstraat. En dat gebeurde op verzoek zo vroeg mogelijk...

Waarom zo vroeg mogelijk? Eigenaar Co Meijssen, kleinzoon van oprichter Simon, legt het graag uit. “Voor de bakkers van onze nachtploeg! Want we doen het met z'n allen natuurlijk. Zonder de nachtploeg niet elke ochtend dat lekkere brood. En dus stond mevrouw Gehrels om negen uur 's ochtends bij ons op de stoep. Want ja, vijf uur is voor haar natuurlijk wel érg vroeg.”

Onberispelijk gedrag

Er zijn zes Simon Meijssen-winkels, die alle zes brood en banket verkopen. Hun beroemdste producten zijn volgens Co Meijssen hun croissants en de 'fijntjes'. “Fijntjes dat zijn onze kadetten, heerlijke witte broodjes, op de stenen vloer van de oven gebakken voor extra smaak.” Maar je moet meer in huis hebben dan goede waar, wil je hofleverancier worden. Zo moet een bedrijf minimaal honderd jaar bestaan en al die tijd van onberispelijk gedrag zijn. “Daarom zijn we uitgebreid gescreend. Door justitie en door de arbeidsinspectie.”

Nuchtere Amsterdammer

Co Meijssen is blij met de 'koninklijke goedkeuring', maar blijft er nuchter onder. “Trots, dat is een woord waar ik moeite mee heb. Alsof het allemaal zo bijzonder zou zijn. Wij doen gewoon wat we graag doen: goede producten maken en vriendelijk zijn voor onze klanten. Zo simpel is het.” “Maar we zijn wel dankbaar voor de waardering, hoor”, vult echtgenote Marja Meijssen aan. “Ik vind het ook een eer voor de hele beroepsgroep. Vroeger werd je bakker als je niets anders kon. Terwijl het zulk mooi en veelzijdig werk is! Ja, deze eretitel zie ik echt als waardering voor ons vak.”

Kasboeken vol historie

De eerste winkel, die op de Albert Cuyp, werd in 1910 geopend door grootvader Simon Meijssen. “Vanaf het begin zijn zijn kasboeken bewaard gebleven. Die zijn ons zeer dierbaar, omdat hij er naast de omzet allerlei dingen bij schreef. Mijn vader deed dat ook. Daarmee geven de boeken een kijkje in de geschiedenis van de winkel en van Amsterdam. Kijk bijvoorbeeld naar de aantekeningen uit de oorlogsjaren. Daaraan is veel af te lezen. De schaarste aan producten, maar bijvoorbeeld ook vaste Joodse klanten die opeens niet meer kwamen. Maar er staan ook vrolijke dingen in en ook heel persoonlijke. Bijvoorbeeld op 21 mei 1944: Co'tje geboren. Dat was ik dus. In 1980 stoppen de kasboeken. Toen ben ik overgegaan op de computer. Maar we bakken nog steeds recepten van opa uit 1910!”

Bakken met passie

Naast de Simon Meijssen-winkels hebben Co en Marja Meijssen nóg een bijzondere zaak in Amsterdam. Op loopafstand van de winkel op de Albert Cuyp is Bakken met Passie gevestigd. “Hier kunnen klanten gezellig koffiedrinken of lunchen, omringd door de geur van het lekkerste brood en van onze heerlijk taarten. En het leuke is dat je er onze patissiers direct aan het werk ziet.” In 2012 is het nieuwste filiaal van Simon Meijssen geopend; op de Zuidas. “Een winkel in een heel andere omgeving en een heel ander publiek. Dat vinden we leuk, al die verschillende zaken. Maar één ding is overal hetzelfde: ons enthousiasme voor het product. Lekkere dingen maken, met de beste grondstoffen, dat is wat we het liefste doen. En dat blijven we voorlopig nog wel even doen ook.”

Posted in category-4 By Marlies Deen

Bestellen op de Zuidas

10-05-12 08:39

Op de Zuidas kunt u van maandag t/m vrijdag bestellen bij Simon Meijssen. Dit kan tot 14.00 uur voor de volgende dag op bestellen@simonmeijssen.nl. Hier kunt u ook de uitgebreide bestellijst aanvragen. Uw bestelling ook bezorgd worden tussen 10.00-11.00 uur (maandag t/m vrijdag). Wij bezorgen gratis in het WTC, de Stibbetoren, het Freshfields kantoor, het Akzo hoofdkantoor en het Atrium. Voor de overige kantoren is het gratis vanaf € 20,-, daaronder rekenen wij nu nog € 5,- bezorgkosten.

Betaling is uitsluitend op rekening (dit kan aangevraagd worden op info@simonmeijssen.nl) of met Pin

Posted in category-3 By Daan Potjer