Welkom op de website van Broodbakker Simon Meijssen


Historie van Broodbakker Simon Meijssen

Historie Simon Meijssen

Zaterdag12 maart 1910 op de Albert Cuypstraat 78 in Amsterdam begon Simon Meijssen, in tijden van grote werkeloosheid, zijn zaak “Broodbakker Simon Meijssen”. Met als eerste actie 1 krentenbrood bij twee broden. Het liep direct storm, twee agenten bij de deur. De opbrengst van de eerste dag was f97,41 in een tijd dat een brood 8 cent kostte. Er werd hard gewerkt: 12 tot 14 uur per dag en op zaterdag 24 uur. Het brood werd gebakken in een turfoven. Om kwart voor 5 ging de winkel open en werden er ook direct broden bezorgd. Om 9 uur ’s avonds werd het laatste brood uit de oven gehaald en ook nog verkocht. Het bedrijf groeide gestaag en doorstond tijden van oorlog en crisis.

Historie van Broodbakker Simon MeijssenIn 1937 liet Simon Meijssen de zaak over aan zijn zoon Ko. Ko trouwde en ging op de Albert Cuyp wonen boven de winkel. Na de oorlog concentreerde Ko Meijssen het bedrijf op de winkel op de Albert Cuyp (met de bakkerij in de Govert Flinckstraat). De bezorgers die tot dan toe hele wijken bedienden waren nodig in de winkel die stevig doorgroeide. Producten als de fijntjes (Amsterdamse vloerkadetten) waren ook in die dagen zeer in trek naast het dagelijkse bruin en witbrood.

In 1968 nam de derde generatie Meijssen, Co, het bedrijf over. In 1978 werd, naast de winkel op de Albert Cuypstraat 78, de winkel aan de Van Baerlestraat 162 geopend. Door de tijd heen kwamen daar de winkels op de Koninginneweg, de Nieuwe Vijzelstraat en de Van Baerlestraat 23 (bij de P.C. Hooftstraat) bij en werd de bakkerij uitgebreid in de Govert Flinckstraat. Het assortiment aan brood en banket groeide in deze tijd ook flink uit tot het brede scala aan producten dat op dit moment wordt aangeboden.

In de traditie van bakkerij Simon Meijssen is in 2002 ook Bakken met Passie geopend. In deze aparte bakkerij op de Albert Cuypstraat 53 wordt speciaal brood en banket gemaakt met de beste ingrediënten, veel tijd en veel passie. Een selectie van de speciale Bakken met Passie producten is dagelijks te koop bij de Simon Meijssen winkels.

Op 21 maart 2012 is de nieuwste Simon Meijssen winkel geopend op de Zuidas, in het WTC. Hier wordt zowel brood en banket van Simon Meijssen verkocht, als een breed assortiment brood en banket van Bakken met Passie.

‘Brood van Meijssen’ is nu al meer dan een eeuw een begrip. Hoewel door het bakproces door de jaren continu is verbeterd, blijft de basis gelijk: de beste ingrediënten, toegewijde bakkers en een passie voor kwaliteit en ambachtelijkheid.

historie Simon Meijssen verkoopteamDeze medewerkers van Simon Meijssen hielpen u 100 jaar geleden aan brood. Vandaag zijn het anderen. Maar onze wens u kwaliteit te leveren is ongewijzigd gebleven.